Infravörös padlófűtés
Ajánlatot kérekIntelligens fűtőfóliaMennyezetfűtés

A tradicionális padlófűtés és a fűtőfólia

A padlófűtés régi ismerősünk, leginkább panelépítményekben és –lakásokban található még, szinte mindenki élt már olyan környezetben, ahol ezen a módon oldották-oldják meg a helyiségek felmelegítését. Vannak előnyei, hátrányai – és vannak olyan tulajdonságai, amelyeken a harmadik generációs intelligens fűtőfólia technológiája képes javítani is.

A padlófűtés az egyik legősibb fűtési módszer, már az ókorban alkalmazták, igazán elterjedtté azonban csak a 20. században vált. A hőt lentről felfelé sugározza, tehát értelemszerűen a padlóhoz legközelebb van a legmelegebb, míg a mennyezet felé haladva egyre kisebb a hőmérséklet. A költségesebb rendszerek közé tartozik, éppen ezért használják leggyakrabban lakótömbökben vagy társasházakban. Előnye viszont, hogy például a kazános-radiátoros, gázzal működő megoldáshoz képest sokkal nagyobb kiterjedésű területen adja át a hőt (a fűtőcsőben keringő meleg vízhez képest, amelynél csak a cső igen kis felületén történik mindez).

Hogyan reformálja meg a padlófűtést a fűtófóliás technológia?

Fontos, hogy egyenletesebb hőeloszlást biztosít, kisebb a különbség a padló szintjének hőmérséklete és a magasabb levegő között. Az infrasugárzásnak köszönhetően nem csak, hogy takarékosabb, hatékonyabb, de az emberi szervezetre jótékony hatással bíró hullámhosszt is kibocsát, antibakteriális hatása igazolt. Emellett nem fűti túl a padlót és a port sem kavarja, nem képez úgy porréteget, mint ahogyan az a szokványos padlófűtésnél bizony előfordulhat, mivel nem generál légmozgást. Az új, harmadik generációs fóliának köszönhetően akkor sem kell aggódnunk, amennyiben túlmelegedés lépne fel: ha például tárggyal érintkezik a földön, hiszen önszabályozó tulajdonsága révén észleli a jelenséget, és ennek megfelelően egyenlíti ki a felület hőmérsékletét. Így nem kell törnünk a fejünket a bútorok elhelyezésével kapcsolatban sem.

Padlófűtés - infrafűtés modern technológia
Padlófűtés hőirány

Az adott padlóburkolatnak megfelelően különböző rétegrenddel fektetjük le a fűtőfóliákat, amelyek kivételes vékonyságuknak köszönhetően nem vesznek igénybe sok helyet, beszerelésük emellett jelentősen könnyebb, mint a hagyományos fűtésrendszereké, valamint az áruk is kedvezőbb.

Az intelligens fűtőfólia nemcsak hogy feltölti a padlót, hanem egyúttal ideális állapotú, egyenletes sugárzást is biztosít az egész rendszeren belül. A levegő ez által a leghatékonyabb módon van felhevítve a padló vagy a fal felülete által, melyek a felhasznált energiát egyben tárolják is, vagyis a rendszer felettébb alacsony működtetési költségeket igényel.

Az intelligens fűtőfólia teljesítménye hasonló a többi elektromos fűtésrendszerhez képest, viszont a végső hatékonysága sokkal magasabb a megfelelő egyenletes hősugárzásnak köszönhetően. A tulajdonságainak köszönhetően az a fűtésirendszer képes eltávolítani a falakból a nedvességet, a levegőt anionokkal tölti fel, nem fűti túl a padlót, nem szárítja a levegőt, nem kavarja a port, ezáltal egészséges fűtésrendszert alakít ki.

Modern padlófűtés rendszer
Rétegrend padlófűtés esetén

Laminált parketta

Padlófűtés laminált padló alá

Tömör fa – parketta

Padlófűtés heatflow technika

Szőnyeg burkolat

Elektromos fűtés modern lakásba

Hideg burkolat

Padlófűtés infrafűtés fütőfóliával

Kollár Norbert vagyok, egy kiskereskedelmi családi cégnél dolgozom. Gyakran szóba jött az elmúlt évben, hogyan tudnánk hatékonyabbá tenni családi házunk felmelegítését, melegen tartását, engem pedig kezdettől fogva vonzott a fűtőfóliák használatának lehetősége. Végül emellett döntöttünk, amit azóta sem bántunk meg. Fűtés korszerűsítéshez csak az infrafűtést ajánljuk!”

Hogyan tudnánk hatékonyabbá tenni családi házunk felmelegítését?

Bíró Péter vagyok, egy klímatechnikával foglalkozó társaságot vezetek. A hűtésnek mondhatni szakértője vagyok, a fűtéssel kapcsolatban viszont segítség kellett: le szerettem volna cserélni a házunk elöregedett, gazdaságtalan radiátoros rendszerét. Először eléggé elzárkóztam az infrafűtéstől, de némi utánajárás után teljesen megváltozott a véleményem. Örülök a döntésemnek, azt javaslom, mindenki tegyen hasonlóan, aki ’veterán fűtéssel’ küzd.”

Eléggé elzárkóztam az infrafűtéstől, de …

Nemes Dorottya vagyok, tanárnőként dolgozom Pest megyében. Mivel gyermekem asztmás és különböző allergiáktól is szenved, égető probléma volt a házba évtizedekkel ezelőtt beszerelt padlófűtés cseréje. Légtisztító hatása és egészségügyi előnyei miatt döntöttünk a fűtőfóliák mellett. Mindkettőnk közérzete sokkal jobb lett, mióta ez a rendszer működik nálunk.”

Gyermekem asztmás és különböző allergiáktól is szenved

„Köszönöm szépen a cégüknek a széleskörű felvilágosítást, kedvező árakat, gyors beszerelést és folyamatos segítséget. Még nagyon új nekem ez a módszer, de tudom, hogy bizalommal fordulhatok Önökhöz bármilyen problémával. Bízom benne, hogy a fűtésszámla is meghálálja a felújítást.”

Tóth Károly

Kedvező árak, gyors beszerelés és folyamatos segítség

„Sokat olvastunk és hallottunk az infrafűtésről, fűtőfóliákról, régóta érdekelte a családot ez a lehetőség, de csak néhány hónapja jutottunk el odáig, hogy beszerezhessük és használhassuk. Beváltotta a hozzá fűzött reményeket, nagyon kellemes meleget biztosít, és valóban jobb minőségű tőle a levegő!”

Kelemen Imre

Nagyon kellemes meleget biztosít

„Rendszeresen megjelenő penészesedés miatt döntöttünk úgy a párommal, hogy lecseréltetjük a meglévő padlófűtéses rendszert a lakásban. A pozitív eredményekre nem kellett sokáig várni.  Mindenképp jól jártunk az infrafűtéssel, sokkal korszerűbb és környezetkímélő.”

Péteri Valéria

Rendszeresen megjelenő penészesedés miatt

„Mindenfélét hall az ember a piacon újonnan meghódító fűtési technológiákról, szinte nem is tudja, hova, kihez forduljon zavarában. Hála az égnek, jól döntöttem, amikor Önöket kerestem fel igényfelmérés és a későbbi vásárlás, kivitelezés céljából. Készségesen segítenek, pontosan dolgoznak, a rendszer pedig kifogástalanul működik!”

Horváth Tibor

Hála az égnek, jól döntöttem, amikor Önöket kerestem fel

„Nagyon régóta szerettem volna belevágni a ház fűtésrendszerének korszerűsítésébe, hosszabb mérlegelés után döntöttem úgy, hogy a harmadik generációs fűtőfóliákat választom. Nagy megelégedésemre a technológiáról leírtak beigazolódtak: gyors beszerelési és beüzemelési idő, egyenletes meleg, takarékosság. Ajánlom mindenkinek!”

Magyar Vilmosné Edit

Nagy megelégedésemre a technológiáról leírtak beigazolódtak

„Bevallom, eleinte szkeptikus voltam a dologgal kapcsolatban (mint mindennel, ami különösen újszerűnek hirdeti magát), de mivel annyira rossz tapasztalataim voltak a régi típusú fűtéssel és eleve lakásfelújításon estünk át, úgy döntöttem, teszek egy próbát. Nem bántam meg, egy valóban innovatív megoldásról van szó.”

Veres Béla

 

Bevallom, eleinte szkeptikus voltam a dologgal kapcsolatban

„Mindenkinek ajánlanám a céget és a technológiát is: hamar kiderült, hogy hosszú távon megéri az árát és előnyös befektetés volt számunkra a fűtőfóliák beszereltetése. A technológia gazdaságosabb, modern, ráadásul sokkal kellemesebb érzetet nyújt, mint a hagyományos rendszerek fűtése. Többen is küszködnek porallergiával a családban, ezért nekik is nagy megkönnyebbülést jelent.”

Kerekes Lászlóné

Megéri az árát és előnyös befektetés volt